Rekordan broj letova na beogradskom aerodromu

Bez autora
May 10 2010

Saobraćaj na Aerodromu "Nikola Tesla" danas se odvija normalno i ne očekuje se otkazivanje letova. Zbog širenja oblaka pepela iz islandskog vulkana na Evropu, tokom prepodeva otkazana su poletanja za Beč i Pariz, ali su aviokompanije sve putnike preusmerile na druge letove.Danas sa beogradskog aerodrome trebalo bi da bude obavljeno 150 letova što je najviše od početka godine. Tome će doprineti i veći broj čarter-letova. Tokom vikenda zbog širenje oblaka vulkanskog pepela sa Islanda bili su zatvoreni aerodromi u južnoj Francuskoj, Švajcarskoj, severnoj Italiji, južnoj Nemačkoj, Austriji i Hrvatskoj...

Rekordan broj letova na beogradskom aerodromuSaobraćaj na Aerodromu "Nikola Tesla" danas se odvija normalno i ne očekuje se otkazivanje letova, izjavio je generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević.

On je agenciji Beta kazao da su, zbog širenja oblaka pepela iz islandskog vulkana na Evropu, tokom prepodeva otkazana poletanja za Beč i Pariz, ali da su aviokompanije sve putnike preusmerile na druge letove.

Radosavljević je naglasio da bi danas sa beogradskog aerodrome trebalo da bude obavljeno 150 letova što je najviše od početka godine.

Tome će doprineti i veći broj čarter-letova, kazao je on.

Tokom vikenda zbog širenje oblaka vulkanskog pepela sa Islanda bili su zatvoreni aerodromi u južnoj Francuskoj, Švajcarskoj, severnoj Italiji, južnoj Nemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

Evropska agencija Eurokontrol saopštila je da se raspršio deo oblaka vulkanskog pepela koji je ometao aviosaobraćaj nad Evropom. Svi aeorodromi u Evropi u ponedeljak ujutro su bili otvoreni za saobraćaj, ali deo oblaka vulkanskog pepela i dalje onemogućava saobraćaj na rutama između Evrope i Severne Amerike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik